Geotronic Bt.
gyors, pontos, rugalmas

Földhivatalok:

A földhivatalok a Megyei (Budapesten a Fővárosi) Kormányhivatali rendszer alá vannak rendelve, szakmailag pedig a Vidékfejlesztési Minisztérium, Földügyi és Térinformatikai Főosztály irányítása alá tartoznak.

Az ügyfél számára az érdemi munka mindig a járási szintű (korábban körzeti) földhivatalokban zajlik. Az állampolgár itt jár el az ügyeivel, a megyei szinttel csak ritkán találkozik. Itt kaphat tulajdonlap-, térkép másolatot, itt adhatja be különböző ingatlan-nyilvántartással kapcsolatos kérelmeit. A körzeti földhivatal a hatáskörébe tartozó államigazgatási eljárások terén az első szint.

Budapesten a Fővárosi Kormányhivatal Földhivatalát köznapi néven Fővárosi Földhivatalnak hívják (Bp. V. Sas utca 19.), és két járási szintű (körzeti) földhivatal tartozik alája az 1. számú (Bp. XI. Budafoki út 57.) és a 2.-as számú (Bp. XIV. Bosnyák tér 5.). A Lehel téri (korábbi 2. számú) földhivatal 2010. december 31-el anyagi okok miatt megszűnt.

Az 1. számú földhivatalhoz tartoznak az I.-III., VIII.-XII., XVII.-XXIII. kerületek. A 2. számú földhivatalhoz a IV.-VII., XIII.-XVI. kerületek.