Geotronic Bt.
gyors, pontos, rugalmas

Földmérési munkák díjai:

Az itt közölt árak bruttó árak (nem számolunk fel ÁFA-t -- alanyi adómentesség (KATA)), amelyek kiegészülnek a földhivatali díjakkal, valamint esetlegesen illetékekkel. A földhivatali díjakat minden esetben az adott munkánál részletezem, mert változóak.

Általánosságban mondva a földmérési tevékenység annyira sok paramétertől függ, hogy nagyon nehéz általános szabályok szerint vállalkozói árat mondani. Mégis szükség van erre, mivel a megrendelőnek ez az egyik legfontosabb szempontja. Ennek megfelelően megpróbáljuk megadni azokat az összetevőket, amelyekből egy megközelítő vállalási ár számítható. Az oldalsávban választva részletesen megnézheti az egyes munkatípusok árait!

Ha borzongani szeretne, olvassa el a Magyar Mérnöki Kamara ajánlott díjait, a MÉDI_2010-et, és rögtön láthatja, hogy mennyire olcsók vagyunk :-)

A munka teljesítésének feltétele a földhivatali leadást igénylő munkák esetén a munka földhivatali átvételének igazolása, egyéb munkáknál az elkészített, földhivatali záradékkal ellátott munkarészek átadása. Az alábbi árak Budapest közigazgatási területén belül értendők, ezen kívül csak nagyon ritkán vállalunk munkát, többnyire olyat, amely végzése során nem kell a számunkra idegen (épp ezért nem túl barátságos) ottani földhivatallal kapcsolatba kerülnünk. Műszeres munkát igénylő munkákat télen csak akkor tudunk elvégezni, ha a föld nincs átfagyva, illetve nem borítja hó (nem azért mert fázunk, hanem a fagyott földdel nem bírunk a pontfelkeresésnél, illetve meg se találjuk azokat a hóban, a műszer kijelzője meg lefagyhat, vagy az akkuk nem bírják). Jeges utakon sem megyünk a hegyekbe, mert nagyobb a rizikó az autónál, mint a várható profit a munkából. Olyan területen, ahol a bozóttól nem lehet műszeresen mozogni, csak a terület rendezése után tudjuk elvégezni a munkát (egy kis bozótirtástól nem riadunk vissza, de mi földmérők vagyunk és nem favágók) Egy biztosan mondható: A jelenlegi földhivatali bürokrácia, díjszabás és adatigénylési rend mellett, továbbá az adószabályok miatt 40 000 Ft-nál alacsonyabb ár általában nem lesz, bármilyen kicsinek tűnik is a munka (az épületbontási vázrajzot leszámítva), mivel az alatt nem lehet nyereségesen kijönni az árból.

Ha kér árajánlatot, adja meg legyen szíves a helyrajzi számo(ka)t, a feladatot, és megmondom (megírom) mindez konkrétan mibe kerülne. e-mail: geotronic@geotronic.hu